lördag 4 februari 2012

STRUL

Vår dator har blivit knäpp. Den svarar inte på kommando från musen, så den måste söka upp sin vettis.

M & V

fredag 3 februari 2012

VARNING !

Tillsammans med matte tittade vi på ett TV-program idag. Det var ett reportage från en vettis-mottagning. En matte kom in med missen Lucky.
Lucky hade på något sätt fått i sig paracetamol.  Matten trodde, att någon ville Lucky illa och gett honom detta.

Detta  är ett DÖDLIGT gift för oss katter.

Paracetamol finns i många av de värktabletter, som 2-beningar använder, både i receptfria läkemedel och i receptbelagda.
Trots att vettisen gjorde allt hon kunde för att rädda Lycky, så lyckades det inte.

Hussar och mattar!
Förvara era mediciner undangömda på säkert ställe för oss katter!

Detta lärde vi oss av TV:n idag. Varken matte eller vi visste tidigare att paracetamol var så giftigt, att det  bara tar ungefär 4 timmar innan man måste tassa över bron.

Var försiktiga!
Nosbuffar
M & V

torsdag 2 februari 2012

Ta hand om saker

Jag är en mycket ordningsam misse och har tagit det som min uppgift att ta hand om saker, som är ute på drift.
Matte säger att jag "snor" saker. Så är det definitivt INTE.
Hävdar jag bestämt.
Exempel på omhändertaget gods är:
  • guldtior
  • "tjugor"
  • nycklar, speciellt brummisnyckeln
  • pennor
  • äpplen
  • tepåsar och tepåsepaket
  • m.fl saker av intresse
Nycklar är nog favoriten att ta omhand, men numera låter matte dem alltid ligga kvar i jackfickan, En omhändertagen knippa och en brummisnyckel hittade matte inte förrän vi flyttade. Matte sa, att det kostade flera tusingar att ersätta nycklarna och hyra bil under tiden en ny brummisnyckel tillverkades.

Matte har för vana att tömma fickor och plånbok på mynt och lägga mynten i en skål. Där plockar jag guldtiorna och lägger dem på bra, säkra ställen. Om det någon gång hamnar en "tjuga" i skålen, ja, då tar jag hand om den också.

Några äpplen hade häromdagen lagt sig på det fina glasfatet på soffbordet. Jag vill se fatet, ett glasfat, (som matte har gjort) så jag tog tag om äppelskaftet med hjälp av mina tänder och förpassade äpplena till golvet - ett efter ett.

I natt, när matte fixade en kopp te, glömde hon att sätta in tepåsepaketet.
I paketets lock finns ett utstansat, runt hål.
Alldeles utmärkt för att min lilla tass skulle kunna öppna paketet. Jag la ner tepåsarna på golvet och därefter hjälpte jag paketet att hoppa ner till sina påsar.

Såhär ordningsam är jag.

Tass på er kompisar!
Mozart

måndag 30 januari 2012

Värme

Jag ÅLSKAR allt som är varmt och gott!
Vi har ett långt element under fönstret i rummet. Ja, det är jamarlångt - minst flera hundra cangtimeter! Och det är v a r m t.
På golvet nedanför har jag placerat min stora, välfyllda dunkudde. (Inte utan att den doftar lite fjäderkotlett, tror jag.) På kudden har jag ett väl kattifierat svart örngott med kinesiska tecken i guldtryck. Det klär mig.
Jag placerar mig liggande på sidan på kudden. Därefter sträcker jag ut alla mina fyra tassar mot det varma, sköna elementet och tar sedan spjärn mot elementet med alla mina trampdynor.
Varmt, gott och mysigt kan jag lova! I synnerhet nu när vinterkylan omsluter huset.

Brorsan gillar mest att vräka sig i mattes säng, särskilt innan matte har hunnit bädda. Då rullar han in sig i duntäcket.

Varma tassklappar
Mozart