onsdag 2 november 2011

Innekatter

Att vara innekatter, är helt naturligt för oss. Vi gillar inte utelivet, ja, vi är helt enkelt livrädda för allt det farliga där ute i den stora världen. Det är ju iofs inget vi låtsas om, tuffa grabbar som vi är. 
Vi brukar jama att det är matte, som är rädd för att låta oss gå ut på egen tass. Från vårt rumsfönster ser vi nämligen en väg, som heter E22 och från köksfönstret ser vi en mycket trafikerad gata, som går genom vårt samhälle.
Ibland jamar vi, att vi fick nog av utelivet i vår ungdom, då vi var hemlösa.
En gång ville matte att vi skulle valla henne i koppel.
Fy, så läbbigt det var!
Alla jättestora brummisar, som lät mycket värre än snabeldraken, fick oss att dra in matte och det fortare än kvickt!
Numera får matte valla sig själv, vi är hellre hemma och sköter oss själva samtidigt som vi  vaktar vårt hem.
Vi tycker, att vi har löst det hela på ett smidigt sätt. Vi har uppdragit åt matte att släpa hem allt vi behöver och det funkar. Ibland drar hon t.o.m hem sådant, som vi inte har bett om eller inte ens visste att det fanns. Ett exempel är vår "undercover mouse", den är en utmärkt vikarie för mususlingarna, som inte har någon service i vårt nya område.
Det var tydligen Sippos och Tindras husse, som tipsade matte. Han tipsade matte om dentisar också. Vi behöver väl knappt jama, att vi gillar deras husse, fast vi aldrig har träffat honom irl.

Nu väntar ett jättejobb på oss. Vi måste övertyga matte om att hon måste fixa våra bilder, så att vi kan visa er, kära bloggkompisar, hur vi ser ut.
OM vi lyckas och om matte kan sånt, hoppas vi kunna lägga ut bilder på oss i eftermiddag.
Nosbuffar till er alla
M & V

7 kommentarer:

 1. Jag själv bor ju rätt lugnt, men väljer ändå att valla husse i koppel. Man vet ju aldrig vad som lurar bakom varje husknut.
  Kul att ni gillar Undercovermouse, för det var nog en av de bästa sakerna husse köpt hem!

  SvaraRadera
 2. Klokt av er att låta matte valla sig på egen hand. Med livligt trafikerade gator i närheten är det nog bra om man vaktar hemmet inifrån. Och matte har ni ju uppfostrat på rätt sätt så hon bär hem det ni behöver.

  SvaraRadera
 3. Sippo, Undercover mouse är jättetrevlig!
  Matte har lovat att sätta i nya batterier ikväll.
  Varje gång vi får dentisar, tänker vi, att utan Sippo, hade vi inte kunnat njuta av detta godis.

  SvaraRadera
 4. Kattson; Ja, vi tycker att det funkar bra. Huvudsaken är ju att vi får våra behov tillgodosedda.
  Om vi ska jama en hemlis, så får vi det med råge.

  SvaraRadera
 5. Vi är ju också innekatter, men vi går ut med matte och husse i koppel. Känns bra tycker vi för det finns mycket läskig ute, som brummisar t ex. Spinnande om vi får se bilder på er! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Dui och Deco!
  Ingen av oss klarar av känslan av att sitta fast i en sele.
  M & V

  SvaraRadera
 7. Stora bilvägar är läskiga! Då är det lika bra att vara inne. Här är det bara Rasmus som kan tänka sig att gå i sele. Vi andra gillar det inte heller. Spännande med foton! Kurr och burr.

  SvaraRadera