söndag 4 december 2011

Kattsläktingar

Vi har två kattsläktingar. Abbe och Stig.
Lille Abbe är född i år och han har adopterat mattes dotter och hennes familj. Vi har aldrig träffat honom, för han bor ända uppe i Stockholm. Ibland bor Abbe på sitt Land, men det ligger ännu längre bort.
Abbe är röd och vit med lång päls. Han har nog mycket norsk skogkatt i sig.
ABBE
                                         
Stig är tre år gammal. Han har tagit tass om mattes son. De bor bara en liten bit härifrån.
När Stigs husse åker bort brukar Stig bo här hos oss och när matte åker bort och vi inte kan följa med, så bor vi hos Stig.
Stig är tabbier och pälsfärgen heter något på silver. Pälshåren är mörka ytterst och ljusare närmre kroppen. Han är långhårig och har mycket maine coon och lite perser  i sig.
                                                                         STIG

Här hjälper Stig sin husse att bygga ett musikrum.Just på bilden tar han en paus bland överblivna gipsskivebitar. Kanske har han hört talas om GIPSKATTER.
Bilderna på Abbe och Stig fanns i datorn, därför var det inga problem att lägga in dem.
Våra bilder bor forfarande i kameran. Vi lovar, vi ska jobba på det, så ni får se oss också.
Eftersom vi ville ha lite bilder i vår blogg, fick det bli såhär.

I kväll ska vi fortsätta med vår stickning.
Ha en skön kväll!

Mozart och Vincent

6 kommentarer:

 1. Vilka fina släktingar ni har :) Jag har visst två halvsystrar i Norge sägs det. Hoppas ni haft en trevlig 2:a Advent !

  SvaraRadera
 2. Vad häftigt det är med släktingar - i synnerhet en som man kan träffa sådär. Kajsa har en massa syskon, men de var inte så snälla mot henne, så dem vill hon inte träffa. Maurices mamma och moster bor på nedre botten. Maurices mamma fräste åt honom förra gången han följde med ner för att hälsa på och sedan dess kan hon fara åt pipsvängen! Maurices bror bor i Nånannastansien. Sen har förstås lillie syskonkatter, men de bor rätt långt bort, så demm har vi aldrig träffat.

  nosgos å släktgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Kjelle,
  Ja, tack vi har haft det bra! Ja, våra små släktingar är ju fina, precis som alla vi katter är. Egentligen är de ju, precis som brorsan och jag, huskatter. Man blir ju inte raskatt med stamtavla när föräldrarna är olika raser.
  Tas på dig!
  M & V

  SvaraRadera
 4. Maurice och Kajsa,
  som ni ju förstås förstod, så är ju Abbe och Stig inte våra biologiska kattsläktingar. Men eftersom vi inte vet något om våra biologiska kattsläktingar, så är vi tacksamma och glada för att vi har Abbe och Stig.
  Tass på er!
  M & V
  Nu ropar sängen....

  SvaraRadera
 5. Stiliga släktingar, sanna mina jam. Coolt att Stig ger en hjälpande tass till husses musikrumsbygge - vad gjorde våra kära tvåbeningar utan vår tassistens :-)
  Hoppas ni har en jamarmysig andra advent!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 6. Frasse!
  Vi undrar ofta hur de 2-beningar, som inte är ägda av katter, klarar sig.
  t
  Tasskramar

  SvaraRadera