lördag 7 april 2012

Hedersuppdrag

Vi är ju i Hjelmseryd nu. Vi har det bra och trivs med tillvaron. Första morgonen här väckte jag matte genom att spinna på högsta nivå rakt in i örat på henne. Det var riktigt många decibel, kan jag lova!
Det gillade matte.
I morse när vi drog upp rullgardinen och tittade ut, var det alldeles vitt. FYYYY, jamade vi.
Matte, som litade på att våren hade kommit för att stanna, åkte hemifrån iklädd tunna lågskor och inga extraskor i bagaget.
Idag, på väg från kyrkan efter morgonbönen (matutin heter det på kyrkspråk), upptäckte vår braiga kompis Maria att matte hade alldeles feliga skor, så hon frågade efter mattes skostorlek.
VIPS! Simsalabim!
Efter frukost hade matte ett par alldeles lagoma stövlar, som dessutom är snygga. Stövlarna hade bott i Marias källare ett par år, så nu har matte fått överta dem. Jama om Vänner med STORT  "V" !

Men nu till vårt ansvarsfulla uppdrag:

Vi ska hjälpa Stora Skramlet att få upp matte ur sängen kl. 04.00! Matte ska nämligen gå på Påskottan, som börjar klockan 05.00. Matte säger att det är en jätteviktig Gudstjänst som hon tycker speciellt mycket om. Dessutom har matte lovat att läsa en text, så det är riktigt viktigt att vi får upp henne i tid.

Nu är det nog bäst att vi kopplar ner datorn och går och lägger oss, så vi fixar uppdraget. Framför allt ska vi stoppa matte i säng!
Vi återkommer!

PS
Stora Skramlet har fått nytt batteri och vi går på vår kattliga intuition. /DS

8 kommentarer:

 1. Här kom det oxå lite snö imorse med det försvann lika fort som det kom ner :)
  Fy jam för att gå upp klockan 04:00 det är okattligt tidigt tycker jag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Kjelle, det var ingen vidare gåupptid! Dessutom var det svinkallt, så vi fick verkligen anstränga oss för att få ut matte i kylan.

   Radera
 2. Låter som det är riktigt bra men kallt! Klart ni fixar uppdraget att få upp matte! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, vi fick upp henne. Vi fick t.o.m ut henne fast det var -10 grader kallt i morse!

   Radera
 3. Lycka till med att få upp matte i tid. Sippo brukar ju använda persiennharpa när inget annat hjälper. Kanske en idé om det blir svårt att väcka matte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi lyckades med Stora Skramlets hjälp! Men Stora Skramlet tog nog i för mycket, han verkar så konstigt tyst nu.

   Radera
 4. Vilken tur att er matte inte förfrös fötterna för då blir det svårt att gå.
  Ni är pålitligare än skramlet, det hör jag det. Matte verkar imponerad (nåja)när jag väcker henne fem på morgnarna fast hon inte har någon tid att passa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var tur att hon inte förfrös fötterna. Hon har svårt nog att gå som det redan är. Hon måste alltid ha sina kryckor som stöd.
   Skramlet är numera ett minne blott. Men matte hotar med att skaffa en ny. Litar hon inte på oss?

   Radera