lördag 3 december 2011

Kuligt jobb

I häromdagen åkte vår matte till människostickisen. Matte vill nämligen inte få den där flunsan.
Som vanligt tyckte vi att det tog föööör lång tid. Hon skulle ju inte köra till stan, för vårt område är nästan granne med hennes stickis.
Men så kom då äntligen vår brummis.
Matte kom in och satte ett par kassar i hallen, sen gick hon igen och vi vet ju att hon måste köra ut från vårt område till den plats där vår brummis bor.
Tydligen hade hon passat på att handla något också.
Hjälpsamma som vi är, så började vi packa upp ur den ena kassen.
Den innehöll verkligen högintressanta saker!
Svarta, mjuka och mysiga var de.
Det vi hittade i kassen var 8 stycken helmysiga garnnystan och 2 tjocka plastpinnar!
Tänk, att när vår otacksamma matte kom tillbaka, så plockade hon ner allt i kassen igen!  Allt det, som vi hade haft sånt besvär att plocka upp !
Vilket onödigt besvär vi hade haft!
Fast det riktigt roliga jobbet började lite senare....

Matte plockade fram de båda pinnarna och ett sånt där svart nysta. Sen började hon göra öglor på pinnarna. Maskor sa hon att det hette. Men den där svarta tråden var en riktigt slingrig och olydig typ, så vi insåg ju snabbt, att vi var tvungna att hjälpa matte. Även om det var ett ansträngande jobb att hålla reda på den slingriga typen, så var det faktiskt ganska kuligt.
Varje gång matte tar fram pinnarna och det svarta garnet, hjälper vi henne naturligtvis. Sådana där slingriga typer måste ju både vaktas och fångas.
Men, vem vet, vi kanske också kan lära oss sticka, precis som vår bloggkompis Gustav. För det är det vi hjälper matte med. Gustav skickade ju ett jättefint paket till Dina och hennes kompisar. Det skulle vi också vilja.8 kommentarer:

 1. Whaaa! Har ni mask på pinnarna? Jag hoppas att det inte är min kompis Börje ni har där. *darr på läppen*

  SvaraRadera
 2. Sippo:
  Sådana som Börje heter ju maskar när de är 2 eller flera, men vi hade maskor på pinnarna. Ute på området har vi en hel del av Börjes släktingar. De verkar gilla när det regnar.
  M & V

  SvaraRadera
 3. Maskar på pinnar... vem vet vad de tänker hitta på härnäst. lillie säger att "det ska humhum sticka med er två i närheten" - vi håller med, människor skall inte sticka sin väg. Fast, vi vill också ha maskar på pinnar. Och garn. Börje verkar vara en sån trevlig mask, så vi vill verkligen ha såna tjompisar. På pinnar.

  nosgos å lite vörfirrade gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Maurice & Kajsa,
  Visst är pinnar kuliga! Man kan ha dem till så mycket t.o.m att äta med, har vi hört.
  Jama till er lillie, att vi hjälper ju matte, så det kan ju inte vara något humhum. Men självklart ska ju våra människor hålla sig hemma!
  Nosgos till er oxå
  M & V

  SvaraRadera
 5. Så tyyypiskt! Att matte inte blev glad när ni hjälpte till och packa upp! Klart ni måste hålla koll på de där slingriga sakerna när matte tar fram dem och pinnarna. Hur skulle det annars gå Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Findus, Isak och Rasmus,
  Ni har så rätt så i det ni jamar!
  Hur det skulle gå om vi inte höll efter de där slingriga, är nog bäst att inte tänka på...
  Nosbuffar
  M & V

  SvaraRadera
 7. Det känns väldigt bra att ni hjälper matte med pinnarna och tråden. Sånt där kan tvåbeningar ALDRIG lära sig att hålla reda på. Om inte vi hjälper dem blir det bara ett enda trassel av alltihop. Vore jamarkul om ni kunde sticka nåt som vi kan sälja på katthemmet.

  SvaraRadera
 8. Kattson,
  Matte har börjat på en snygg, kort, svart väst i 100% ull i ett grovt 1-trådigt garn, som vi gärna vill ge er om den blir bra. På ett lotteri kan man väl få in åtminstone garnkostnaden.
  Tasskramar
  M & V

  SvaraRadera