söndag 11 december 2011

KLÄDER - NEJ TACK !

Matte satt idag och tittade på Caesar Millans TV-program, där han hjälper problem-skällisar att uppfostra deras hussar och mattar.
Vi gosar gärna med matte framför TV:n, alltså såg vi oxå programmet.
Vi har fundilerat och diskuterat mycket om varför skällisar inte kan uppfostra sina hussar och mattar själva......
Det kan ju vi katter!

Idag handlade det i varje fall om en liten skällis-tjej i Amerikatt, som hette Phoebe. Hon var en sk "hitteskällis" och hon blev riktigt aggresiv mot allt och alla. Ja, t.o.m mot sina 2-benta familjemedlemmarna och särskilt mot dem som var män.
Nu hade det gått så långt för stackars lilla Phoebe här i livet, att hennes matte gav henne två "möjligheter".
1.   att Caesars hjälp hjälpte.
2.   att hon skulle avlivas.

I programmet var Phoebe utklädd till 2-bening med olika kreationer vid de olika inspelningstillfällena. (Hon måste ha en jamarstor garderob med olika klänningar!)
Varför förnedrar 2-beningar oss fyrbenta, pälsklädda familjemedlemmar på detta sätt?
Ja, vi måste jama:
"VAFFÖ´ GÖ´ DE PÅ DETTE VISE´ ?"
Både vi katter och skällisarna har ju välsittande, moderiktiga pälsar av bästa snitt!

Vi måste också jama, att hade matte klätt ut oss i t.ex 2-beningskostymer, så lovar vi, att då, om inte förr, då hade vi blivit PROBLEMKATTER !
OK, detta var i AmeriKATT, men vi har hört och sett på bild att det sk modet är på väg hit och t,o,m redan finns i vårt land också.
Så vässa klorna, kompisar!
Det kan väl vara ok, om någon av naturen har fått för tunn päls,  får en kofta för värmens skull. Men annars.......

Hur gick det för lilla Phoebe då?
Hennes matte lät henne bara träna det som matte själv tyckte var kul, dvs löpbandet. Så det blev Phoebe jätteduktig på. De övningar, som lärde Phoebe att hantera aggresiviteten, var tydligen inte lika kul för matte.
När matten, efter en månads träning, hade återbesök av Caesar och då talade om för honom, att det nu troligen skulle bli avlivning, erbjöd Caesar Phoebe ett nytt hem hemma hos honom.
Man fick också se hur bra hon trivdes. Hon fick lära sig familjens regler, fick en massa skälliskompisar och behövde inte vara aggresiv längre.
OCH....
....hon behövde inte klä ut sig!


7 kommentarer:

 1. Det där med kläder på oss med päls är ju bara fånigt och obekvämt. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Det var ju skönt att det blev en "happy end" för lilla Phoebe. En sådan idiotisk matte... Visserligen var det i Amerikatt, men det borde finnas gränser för vad en 2-bening får utsätta sitt husdjur för. Inte underligt att hunden blev aggressiv. Skönt att hon fick slippa den matten.

  Kram från gammelmatte i Otterbäcken

  SvaraRadera
 3. Dui och Deco!
  Precis!
  Klosterkatterna!
  Era mattar och vår verkar ha mycket gemensamt
  M&V

  SvaraRadera
 4. Ååååhhh, vad jag håller med dig. Att hålla på att klä ut oss i alla möjliga och omöjliga saker är rent förnedrande. Våra pälsar är ju för det mesta anpassade till det klimat vi lever i. Det kan finnas anledning att ha på en pälslös eller väldigt korthårig 4-bening nåt när det är kallt ute, men det ska vara rent klimatmässiga skäl, inte nåt löjligt mode som styr.

  SvaraRadera
 5. Nu bär jag ju själv en tomteluva på en bild, så jag ska kanske inte jama i detta ämne. Men den luvan är inte påträdd, utan vilade bara på mitt huvud de sekunder som krävdes för att mormor skulle hinna trycka ner blixtknappen.
  Med detta jamat vill jag jama att jag jamar med er alla i klädfrågan. Kläder på fyrbeningar är ett otyg - vi är inga dockor, inga leksaker!
  Så snäll Caesar var som räddade Phoebe från hennes dummis till matte!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 6. Frasse!
  Om du tyckte det var OK med tomteluvan, så är det just OK.
  Det vi tycker är hemskt, är när vi blir en sorts modedetaljer till 2-beningarna.
  Att ha en tomteluva en kort, liten stund, medan det blixtrar, är ju bara ett sätt att hjälpa våra människor med deras julfirande.
  Som du så riktigt jamar, så är vi ju varken dockor eller leksaker!
  Vi är INDIVIDER!
  Som sådana har vi rätten att själva bestämma.
  Tasskramar
  M & V

  SvaraRadera